Regelmatig krijg ik de vraag hoe te meten dus hier wat tips en tricks om onze samenwerking tot een goed resultaat te laten komen.

Armlengte meet je met gestrekte arm vanaf de kop van de schouder tot halverwege je hand. Schroom niet om om extra lengte voor je mouwen te vragen of je mouwen iets langer (of korter) te laten maken dan halverwege hand. Dat kan gewoon. Als je arm omvang bij de biceps extra ruimte nodig heeft geef dit dan aan, dit kan in het kopje arm of bij de extra opmerkingen als je uitcheckt.

Omvang boezem is rondom de boezem ter hoogte van de tepel.

Omvang Taille is rondom de taille net onder de boezem, dus je slankste punt :)

Omvang heup is ter hoogte van je liezen en billen. Graag hier je breedtste punt meten.

Voor omvang van boezem taille of heup mag je ook gewenste maten opgeven, bv als je een eigen kledingstuk hebt die perfect zit en lekker ruim dan kan je de maten van de top meten ipv op je lijf zodat je het kledingstuk krijgt in de vorm die jij wenst. Ook als je heel lang bent een een stukje meer lengte in de rug nodig hebt geef dit dan aan in de opmerkingen.

Roklengte meet je vanaf de bovenkant van je heupbot (ongeveer 3 tot 5 cm onder de navel) tot net onder de enkel. Mijn rokken zijn standaard 100-105 cm lang maar als je jouw rok op kuitlengte wil of volledig tot aan de grond dan kan dat en zul je dus goed moeten meten. Meet je roklengte altijd rechtop staand want als je naar voren buigt om de lengte te bekijken gaat je cm op de grond hangen.... wellicht is hulp van partner of vriendin gewenst.

Jurk lengte meet je vanaf het kuiltje in je nek tot net onder de enkel. Mijn jurken zijn standaard 135-145 cm lang maar als je jouw jurk op kuitlengte wil of volledig tot aan de grond dan kan dat en zul je dus goed moeten meten. Meet ook je jurklengte altijd rechtop staand want als je naar voren buigt om de lengte te bekijken gaat je cm op de grond hangen..... wellicht is hulp van partner of vriendin gewenst.

 

© 2020 - 2024 De Godin in Jezelf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel